tirsdag 10. mars 2009

Siste formiddag i Dindigul

Politiet ringte og spurte om Fader Thomas kunne ta imot en foreldreløs, tolv år gammel, gutt. Fader thomas lar aldri en anledning til å gjøre en god gjerning gå fra seg, så han ba de komme med gutten.

Når han er ute å kjører bil er han på konstant utkikk etter mennesker som trenger hjelp, ved busskur og i grøftekanter.

Denne gutten hadde blitt forlatt av både sin far og sin mor. Begge hadde startet nye familier og han var veldig bitter. I to år hadde han levd på gaten.

Det var en blyg liten gutt som kom. Han vågde ikke å se noen inn i øynene. Fader Thomas ba jentene ta vare på ham og inkludere ham i "familien".

Jeg og prof.Narayanasami skulle ta toget sammen til Villupparam, et togstopp ca en times kjøring fra Pondicherry, og han hadde ordnet billetter.

Professor Narayanasami er veldig opptatt av å lage nettverk. Og han er også veldig opptatt av tenketank ideen og ønsker å gjøre noe lignende i lokale landsbyer. Han ser for seg at landsbyboerne setter seg sammen og drøfter ulike problemerstillinger, først og fremst lokale problemsstillinger. Dette vil styrke lokaldemokratiet. Vi ble enige om å holde kontakten.

Det var trist å forlate en ny venn og dette stedet hvor det skjer så mye.
Men jeg har invitert Fader Thomas til Norge til høsten og håper at at noen kan hjelpe med å finne muligheter for ham til å presentere prosjektet sitt.