søndag 12. juli 2009

Til Jaipur.

Vi skulle reise med buss.
Vi var heldige og fikk sitteplass fra start, og orkesterplass til dramaet rundt konduktøren på turen.

En ung mann påsto at konduktøren ga gamle billetter, og ikke skrev riktig sum på billettene for å ta pengene i egen lomme. Flere hengte seg på og det var full diskusjon. En forsvarte konduktøren hardnakket. Han var helt klart også en korrupt sjåfør mente Mohan, en som ville trenge den samme støtten en annen gang.

Temperaturen ble høy og det var fullt opprør i bussen. Konduktøren nektet å vise boken sin. En stund var jeg redd det ville bli basketak, det var mange frustrerte menn på bussen. De var på vei hjem for helgen. Heldigvis roet det seg ned. Konduktøren justerte en del tall i boken sin og bestemte seg for å vise den. Nå var tallene riktige, og den unge mannen som reagerte først, ble gjort til latter.

Det er ikke lett å komme korrupsjon til livs, men skal si at temaet engasjerer til debatt og til tider til basketak her i India. Det er lite som er så provoserende som korrupsjon.

Vi ankom Jaipur rett etter midnatt. Jaipur er kalt den rosa byen, etter alle de rosa murene, borgene og veggene. Vi tok otto til onkel Onkars hus. De hadde vært usikker på om standarden var høy nok for meg, og jeg fikk beste seng i kjøligste rom...på kjøkkenet. I stua lå onkel Onkar og barna på gulvet.

Ingen kommentarer: